Sjælør Fritidscenter

 

FIND VEJ

Sjælør Fritidscenter er en fritids- og ungdomsklub for børn i alderen 10 – 18 år. Centret er først og fremmest et spændende, udfordrende, afvekslende og udviklende fritidstilbud til børnene i lokalområdet. Vi lægger stor vægt på tryghed og omsorg for det enkelte barn, og derfor har vi bl.a. fokus på nærvær, fordybelse, indlevelse, respekt og opmærksomhed på særlige behov hos det enkelte barn. Vi er lyttende til børnenes ideer og motivationer og agerer aktivt på dette.

I fritidsklubben modtager vi kun børn fra 3. klasse på Sankt Annæ Skole og har plads til omkring 50 børn, men det kan variere fra år til år.

I fritidsklubben arbejder vi ud fra filosofien om tilvalg i stedet for fravalg. Dette betyder, at børnene selv vælger de aktiviteter, de har lyst til at deltage i, hvorfor vi har en bred og varieret vifte af tilbud.


Adresse:
Sjælør Boulevard 147 - 149, 2500 Valby


Telefonnummer:
36 16 82 05

 

Åbningstider: hver dag fra 14.00 – 18:00.

I ferierne har vi åbent om morgenen efter aftale og ellers fra kl. 10.30 – 18:00

Juniorklub: udvidet åbningstid mandag og torsdag til kl. 21:00 (12 – 14 år).

Ungdomsklub: mandag, torsdag og fredag fra 17:00 – 22:00 (14 – 17 år).


Særlige åbningstider: 


Påsken

I Påsken er der altid åbent i Sjælør Fritidscenter fra kl. 10.30 til 22.30 (fritidshjemmet har dog åbent fra kl. 7.00 til 17.30). 

Bryggergården, På Toppen og Rubinen åbner deres fritidsklubber kl. 10.30 og tager herefter samlet til SFC, hvor der er aktiviteter i påsken. Personalet følger børnene tilbage til deres klubber kl.17. Efter aftale (eller alder) kan børn/unge møde direkte ind eller tage fra SFC i hele tidsrummet.

Folehaven Ungdomsklub har åbent alle dage fra 10-22.30 og med særlige åbningstider skærtorsdag, langfredag og påskedag. Info om dette bliver meldt ud i god tid på kbhbarn.

Julen

I julen er det Rubinen, der holder åbent fra 10.30 til 22.30. Der er særlige åbningstider den 24-25-26. december.

SFC, Bryggergården og På Toppen møder som i påsken.

Folehaven holder åbent som i påsken og med særlige tider den 24-25-26. december.


Grundlovsdag
 er lukkedag i alle klubber, men med særlige arrangementer i Folehaven.

Dagen efter Kristi Himmelfart er der lukket i alle klubber men med særlige arrangementer i Folehaven og i Rubinen.

 

Generel information:

Vi tilbyder at sende børnene hjem til aftalt tid. Skal barnet gå selv, skal dette aftales.

Når børnene er på fritidscentret kan de benytte hele huset og alle værksteder.

Al information og beskeder til fritidscenter skal foregå via KbhBarn eller personligt. Børnene er her i så kort tid, at vi ikke ønsker at blive afbrudt af telefonsamtaler.

 

Samarbejdet med Sankt Annæ Skole:

Vi samarbejder med skolen, i det der kaldes ”Stærkt Samarbejde”. Med Stærkt Samarbejde samarbejder fritidscentret og skolen om fælles aktiviteter. Begge parter deltager og samarbejder om fordybelsesuger, emneuger, juleværksteder og den generelle undervisning, som både kan foregå i Sjælør Fritidscenter men fortrinsvist på skolen.


Aktiviteter:

I vores store sal kan man køre på inliners, spille hockey, fodbold, nerf mv. Vi har også en kæmpe hoppeborg, som frit kan afbenyttes. Udendørs er der bl.a., foruden legepladsen, løbehjul, klatretårn og kunstgræsbane.

Vi arrangerer aktiviteter ud af huset alt efter sæsonen - fx: mountainbiketur, svømmehal, skøjter, bowle, i biografen, i parken for at spille frisbeegolf mv.

Vi har desuden et fitnessrum i kælderen.

Vi har desuden et væld af bræt- og kortspil, pool, airhockey og meget mere.


Krearummet:

Vi har et stort dejligt lyst lokale, hvor man kan sidde og male, lave smykker, badges, traditionelle hobbyaktiviteter og hvad der ellers lige er oppe i tiden.


Systue:

Her kan man lave alt hvad hjertet begærer indenfor syning og design.


Computerrummet:

Vi har et væld af spillecomputere med strategi- og actionspil, såvel som traditionel opkobling til internettet. Dog med begrænset spilletid. Børnene må spille 1 gange om dagen i 45 minutter.


Keramikværkstedet:

Her kan du lave alverdens ting med ler og glasur.


Køkkenet:

Hver dag serverer vi et let måltid kl. 15 for lige at stimulere blodsukkeret. Velbekommen!


Festival og skiferie:

Klubben deltager hvert år i børnefestivallen Vilde Vulkaner, som ligger første uge i sommerferien.

I vinterferien i uge 7 tager klubben på skiferie med resten af fritidscenteret.

 

JK/JUNIORKLUB:

To gange om ugen pt. mandag og torsdag, har vi udvidet åbningstid til kl.21.00 for de 12-14 årige unge. De har brug for lidt andre udfordringer og at være ”sig selv” uden de mindre klubbørn. Der laves særlige arrangementer disse dage.

 

 UK/UNGDOMSKLUB:

Ungdomsklubben i Sjælør Fritidscenter er et gratis tilbud fra kl. 17.00-22:00 til de 14-18 årige, der er blevet for gamle til fritidsklubben, men som stadig ønsker at gå i klub og være sammen med sine venner og forhåbentlig også møde nye venner på sin egen alder. Ungdomsklubben er åbent pt. mandag, torsdag og fredag.

Da tilbuddet henvender sig til de ældre børn/unge, udvides rammerne for frihed og ansvar til de unge som en naturlig del af deres sociale udvikling, men stadig med de voksne som ankerpunkter for de rammer, der tilbydes.

Det tilstræbes desuden, at der på nogle aftener arrangeres ture ud af huset eller aktiviteter i huset, som stimulerer de unges sociale kompetencer og giver dem mulighed for oplevelser af sammenhold, medansvar og personlig udvikling. Som en del af ungdomsklubbens rammer for udvidet frihed og de unges medansvar for klubben er målet også at inddrage de unge i medbestemmelsen af disse ture samt aktiviteter.

Aktiviteterne kan være konkurrencer i spil, både individuelt og- holdorienteret såvel som fysisk og mentalt udfordrende. Eksempelvis computerspil som FIFA, Counterstrike og League of Leagends. Ligeledes spilles der nogle gange fodbold, basket eller anden aktivitet i vores indendørs sal. Desuden tilbydes der i klubbens trænings- og styrkelokaler, herunder hver mandag og torsdag, boksetræning af en ansat træner i motionsform.

Er der mulighed og stemning for det, tages der nogle gange ud af huset. Eksempler på sådanne ture omfatter varierende indhold - fx gokart, fisketur og fodboldkampe på stadion til bowlingehal eller blot en gåtur til den lokale shawarmabar og et fælles måltid mad og en snak. Det tilstræbes så vidt det er muligt, at udgifter til turen for det enkelte medlem holdes på et niveau der skønnes realistisk, at de har mulighed for at betale.

Desuden samarbejdes der med bydelens gadeplansteam samt helhedsplanen, som en mulighed for at få et bedre indblik i de unges behov og deres ønsker.


Basisgruppen
:

Basispladserne er for medlemmer, der har glæde af samvær med børn/unge i en alm. fritids/ungdomsklub. Dette på trods af psykiske og fysiske handicaps eller andre særlige behov, der gør det svært for dem at være i en klub på almindelige vilkår.

Medlemmerne i basisgruppen er mellem 10 og 25 år. Vi har på nuværende tidspunkt 21 medlemmer, og der er tilknyttet et fast personale til gruppen på 5 personer. Alle med mange års erfaring med målgruppen.

Medlemmerne i basisgruppen kommer i klub hver dag efter skole og arbejde. De er enten selvtransporterende eller bliver kørt af VBT.

De deltager i daglige aktiviteter, der arrangeres både i og uden for huset på lige fod med de andre øvrige medlemmer - dog med voksen støtte. Oftest vælger de selv, hvad de vil lave, andre gange har vi som personale lavet nogle forløb, som skal styrke deres sociale kompetencer.

De har ikke noget fast rum, men kan bevæge sig frit rundt mellem aktiviteter og kammerater.  Vi har derimod en fast base, hvor vi kan samles, hvis der er behov for dette.