Rubinen

Rubinen er en fritids- og ungdomsklub for unge i alderen 10 – 18 år ved Karens Minde i Sydhavnen. I Rubinen har vi stort fokus på relationsdannelse børn og unge imellem og helhedssynet på det enkelte barn. Alle er med til at skabe "den gode stemning", som giver lysten til at komme tilbage i Rubinen og deltage i dagligdagen. Vi tilbyder en bred og mangfoldig personalegruppe, som altid er engagerede og deltager aktivt for, at sikre at alle børn bliver hørt og set. Vi har mange gode faciliteter og tilbyder en bred vifte af aktiviteter til de unge.

Rubinsteinsvej 51, 2450 Kbh. SV

Telefonnummer:

Åbningstider:

Fritidsklubben: hver dag fra 14:00-18:00

Ungdomsklubben: mandag-torsdag fra 18:45-22:15

Juniorklubben: hver fredag fra 18:00-20:00

Særlige åbningstider:

Påsken

I Påsken er der altid åbent i Sjælør Fritidscenter fra kl. 10.30 til 22.30 (fritidshjemmet har dog åbent fra kl. 7.00 til 17.30).

Bryggergården, På Toppen og Rubinen åbner deres fritidsklubber kl. 10.30 og tager herefter samlet til SFC, hvor der er aktiviteter i påsken. Personalet følger børnene tilbage til deres klubber kl.17. Efter aftale (eller alder) kan børn/unge møde direkte ind eller tage fra SFC i hele tidsrummet.

Folehaven Ungdomsklub har åbent alle dage fra 10-22.30 og med særlige åbningstider skærtorsdag, langfredag og påskedag. Info om dette bliver meldt ud i god tid på kbhbarn.

Julen

I julen er det Rubinen, der holder åbent fra 10.30 til 22.30. Der er særlige åbningstider den 24-25-26. december.

SFC, Bryggergården og På Toppen møder som i påsken.

Folehaven holder åbent som i påsken og med særlige tider den 24-25-26. december.

Grundlovsdag
 er lukkedag i alle klubber, men med særlige arrangementer i Folehaven.

Dagen efter Kristi Himmelfart er der lukket i alle klubber men med særlige arrangementer i Folehaven og i Rubinen.

Barområdet:

Baren er Rubinens hjerte. Det er her, man kommer ind, når man går igennem hoveddøren. I barområdet kan man spille spil, tegne, se en god film eller bare snakke med de voksne, der er der. Det er her, der bliver serveret dagens ret hver dag.

I baren har børnene mulighed for at pante/låne Rubinens ting. Dette inkluderer bl.a. iPads, højtalere til musik, PlayStation, computere, bolde m.m. Børnene lægger en værdigenstand i vores opbevaring, som de får tilbage ved aflevering af den lånte ting. Dette er med til at give børnene et ansvar overfor andres ting og hjælper samtidig med at passe på de ting, de låner af andre.

Computerrum:

Rubinen har 4 computere og 2 PlayStations. Børnene har hver dag mulighed for at spille 45 minutter på computer og 30 minutter på vores PlayStations. Der bliver primært fokuseret på, at børnene spiller spil sammen med de andre børn, så de får mulighed for at opbygge bedre relationer til andre børn i klubben.

Krearummet:

Rubinen har et krearum, hvor både drenge og piger har mulighed for at være en del af de kreative aktiviteter. Der er mulighed for at male, bygge, tegne m.m. Der er altid en voksen tilstede i krearummet, som sætter aktiviteterne i gang.

Køkkenet
:

Hver dag serveres dagens ret for børnene. Dette foregår i barområdet. Der bliver ugentligt skiftet ud, hvad der serveres, og børnene har mulighed for at foreslå, hvad vi skal have at spise. Det kan både være kold og varm mad.

Én gang om ugen er der fællesspisning, hvor vi samles og snakker om, hvordan det går i Rubinen over et godt måltid.

Ungdomsklub:

Er du frisk på en aften med hygge og sjove aktiviteter med vennerne? Så kom forbi en af vores aftens-ungdomsklubber!

Fritidscenter Indre Valbys Ungdomsklubber er et gratis aftentilbud for alle lokale unge i alderen 14 – 18 år.

I Ungdomsklubberne finder du et hyggeligt frirum, hvor du kan mødes med gamle og nye venner. Her er nærværende voksne, der har tid til at lytte. I klubberne er der højt til loftet og plads til alle. Vi laver mange sjove aktiviteter så som quiz-aftener, boldspil, motocross, bolsjekogeri, kokkeskole og meget mere. Derudover kan man frit benytte sig af både PlayStation, computere og vores forskellige kreative værksteder.

Så uanset om du er sporty, gamer eller bare vil hænge ud med vennerne, så er Fritidscenter Indre Valbys ungdomsklubber klar til at byde dig velkommen i aftenklubben med et væld af aktiviteter.

Udover de hyggelige klubaftener tilbyder vi også arrangementer og aktiviteter så som:

- Boksning med instruktør i SFC (hver onsdag og fredag fra 19 – 21).

- Træningscenter i SFC

- Hafnia Hallen (sportsaktiviteter hver 3. fredag).

- Make-up og wellness-dage

- Fisketure

- Weekendture 3 gange årligt (senest til luksussommerhus med pool).

- Årlig skitur

- Udeklub forskellige steder i Sydhavnen om sommeren

Mangler du desuden hjælp til job og uddannelse? Kom forbi en af vores ungdomsklubber i åbningstiderne og få hjælp og vejledning til alt lige fra lektier, uddannelse, jobsøgning osv.

Ungdomsklubbernes åbningstider:

SFC (Sjælør Fritidscenter): onsdag, torsdag og fredag fra 16 – 22.15.

Rubinen: mandag til torsdag fra 16 – 22.15.

Juniorklub:

Hver fredag er der Juniorklub for de 12-14 årige i Rubinen. Her er der fokus på at give de større børn mulighed for at kunne komme om aftenen og lave nogle af de ting, der ikke altid er mulighed for i Fritidsklubben. Pædagogerne laver i samarbejde med børnene mad hver fredag.