Folehaven

Folehaven er et ungdomshus for unge mellem 10 og 18 år. Vi har fokus på at have et godt og hyggeligt miljø, som bygger på gode relationer de unge i mellem og mellem unge og pædagoger. Vi arbejder med at skabe trygge rammer og positiv udvikling. I Folehaven har alle en stemme, og vi prioriterer at have et tæt samarbejde med forældre. Derudover er det vigtigt for os, at der er plads til alle.

Vinhaven 4, 2500 Valby

Telefonnummer:

Åbningstider:

Fritidsklubben 10-13 år: mandag - torsdag fra 14:00 – 18:00 og fredag fra 14:00 – 20:00.

Juniorklubben 12-13 år: mandag og torsdag fra 18:00 – 21:00 (om torsdagen er vi i SFC med de andre klubber).

Ungdomsklubben 14-18 år: mandag - torsdag fra 18:30-22:30.

Klubben har åbent fra 10-18 i alle ferier.

Særlige åbningstider:

Påsken

I Påsken er der altid åbent i Sjælør Fritidscenter fra kl. 10.30 til 22.30 (fritidshjemmet har dog åbent fra kl. 7.00 til 17.30).

Bryggergården, På Toppen og Rubinen åbner deres fritidsklubber kl. 10.30 og tager herefter samlet til SFC, hvor der er aktiviteter i påsken. Personalet følger børnene tilbage til deres klubber kl.17. Efter aftale (eller alder) kan børn/unge møde direkte ind eller tage fra SFC i hele tidsrummet.

Folehaven Ungdomsklub har åbent alle dage fra 10-22.30 og med særlige åbningstider skærtorsdag, langfredag og påskedag. Info om dette bliver meldt ud i god tid på kbhbarn.

Julen

I julen er det Rubinen, der holder åbent fra 10.30 til 22.30. Der er særlige åbningstider den 24-25-26. december.

SFC, Bryggergården og På Toppen møder som i påsken.

Folehaven holder åbent som i påsken og med særlige tider den 24-25-26. december.

Grundlovsdag
 er lukkedag i alle klubber, men med særlige arrangementer i Folehaven.

Dagen efter Kristi Himmelfart er der lukket i alle klubber men med særlige arrangementer i Folehaven og i Rubinen.

Baren:

Hver mandag til torsdag serveres et varmt eftermiddagsmåltid, som koster mellem 5-10 kr., og om fredagen kan man købe sodavand og slik til 10 kr. Vi laver forskellige retter dagligt: det kan være alt fra pastasalat til minipizzaer. Sammen med en voksen hjælper to børn til i baren med at servere mad og efterfølgende at rydde op.

Computerrummet:

I computerrummet har vi 12 nye computere. Man skriver sig på til en computertid af én times varighed. Vi prøver så vidt muligt at have de nyeste spil og de spil, som børnene vil spille - bl.a. Minecraft, CounterStrike, League of Legends etc. Vi har også en X-box og en PS4.

Værkstedet/krearummet:

Klubbens værksted er rummet hvor kreative udfoldelser kan få frit spil. Der laves bl.a. tegninger med 3D-tusser, ler, malerier, gelelys og meget mere. Derudover hygger vi med musik på anlægget og af og til også en kop the eller en kande saft. Værkstedet er også et rum, der bliver brugt til gode, hyggelige stunder, hvor man kan sidde og være kreativ med sine venner og veninder. Der er plads til både snik-snak og dybere samtaler.

Musikstudiet:

Musikstudiet er et tilbud, hvor de unge kan få lov til at indspille deres egne musiknumre. Formålet er, at styrke de unges sociale, følelsesmæssige og kulturelle kompetencer gennem sangskrivning og indspilning. De kan også få undervisning i mixing og mastering alt efter, hvad de selv ønsker at blive bedre til.

Dyrelegepladsen:

På Dyrelegepladsen er der frisk luft, natur, sanseoplevelser, omsorg, ansvar, sjov, leg og meget mere. Dyren er en dyrelegeplads med geder, får, kaniner, fugle, katte og høns. Når man er medlem af Dyren, kan man være fast passer for et dyr. Her hører der nogle ansvarsopgaver til såsom at muge ud, fodre og give omsorg til det dyr, man passer. Der er en gratis tur om måneden og specielle arrangementer, når man er medlem af Dyren. Det koster 75 kr. om måneden at være medlem.

Salen / hoppeborgen:

Vi har en sal til rådighed i hele vores åbningstid. Her er der mulighed for at spille fodbold, badminton, stikbold osv. Man skal skrive sig på til en sal-tid af en halv times varighed. I alle ulige uger har vi hoppeborg i salen.

Hver mandag og torsdag i lige uger er der trampolin i salen, hvor man kan få undervisning i at lave saltoer, kraftspring, flik-flak osv.

Aktiviteter:

Hver anden uge tager vi en tur ud af huset. Turen kan fx gå til Tivoli, Zoo, Bakken, lasergames, klatring, biografen osv. Det koster et mindre beløb at deltage.

Dagligt har vi aktiviteter som krea, musik, pc-rum, bordtennis, bordfodbold, billard samt et udendørs bur, som bruges til fodbold, stikbold og basket.

Festival og skiferie:

Klubben deltager hvert år i børnefestivallen Vilde Vulkaner, som ligger første uge i sommerferien.

I vinterferien i uge 7 tager klubben på skiferie med resten af fritidscenteret.

Projekter i klubben:

”Mad og motion” er et projekt kun for piger. Her dyrkes en times motion, hvor vi derefter laver mad sammen og rydder op sammen. Mad & motion er klubbens pigeklub. Det er her vi bl.a. drøfter, hvordan det er at være teenager. Vi kan snakke om de gode og svære ting, der i hverdagen, som fylder meget hos pigerne. Pigeklubben bliver brugt til, at vi alle får en bedre forståelser og respekt for hinandens ligheder og ikke mindst forskelligheder. Det er gratis at deltage.

”Job og uddannelse” er et SSP-støttet projekt, hvor man kan få hjælp til fritidsjob eller uddannelse. Det er for alle i alderen 14-25 år.