Lokalerne

På Toppen har et væld af forskellige aktivitetsrum, som medlemmerne kan opholde sig i, når de er i klubben.

I hverdagen tilbyder vi fast:

  • Kreaværksted
  • Computerrum 
  • Biograf 
  • Sportsaktiviteter i hallerne 
  • Rollespil i Valby Parken


Kreaværksted
:

I Kreaværkstedet har vi åbent hver dag, og her har børnene mulighed for at arbejde med forskellige håndværksmæssige ting og udfolde kreative ideer. Der er altid en voksen til stede i rummet, og pædagogerne giver kyndig vejledning i eksempelvis at sy, strikke, male billeder, lave smykker, filte og meget mere. Børnene har også mulighed for at udfolde sig kreativt på vores symaskiner.

Her er det kun fantasien, der sætter grænser, og vi vil gerne støtte og udfordre alle de skæve og kreative tanker, som børnene har. Imens vi er kreative, er der også plads til fordybelse og gode snakke.  


Computerrummet:

I dag er den digitale verden i form af bl.a. computerspil og sociale medier en stor del af børnenes hverdag. Vi har derfor fokus på at inkludere dette i de unges dagligdag bedst muligt, da det er med til at skabe relationer igennem den digitale sociale arena. Vi fokuserer på inklusion gennem eSport-aktiviteter, hvor der dannes et fællesskab gennem det fælles tredje, som børnene skaber. Det er personalets tilgang, at der altid skal være god stemning og plads til alle i rummet. 

I løbet af året afholdes der eSport-arrangementer, og vi holder derfor eSport-træning hver fredag med fritidsklubben (FK), hvor vi træner i spillet CS-GO. 

Derudover er vi i gang med at lave forskellige turneringer med de øvrige klubber i vores klynge. De spil, vi vil lave turneringer i, vil være CS-GO, Fortnite og FIFA. 

I På Toppen har vi seks computere og to PlayStations til rådighed. Børnene kan selv booke sig ind på tider af 40 minutters varighed på computerne og 30 min. på en Playstation. Computertiderne fordeles ved at børnene skriver sig på tavlen, og her gælder "først til mølle"-princippet. 


Køkkenet
:

Et af de store samlingspunkter er vores køkken-alrum, hvor alt fra brætspil til de gode snakke opstår. I køkkenet serveres der hver dag en eftermiddagssnack fra kl. 15-16, som børnene har mulighed for at tilkøbe, imens de er i klubben.

Forud for hver uge laver vi en madplan, som hænges op i centret, så børnene kan følge med i, hvad vi tilbyder hver dag. Det koster 50 kr. om måneden at deltage i madordningen.


Sportsaktiviteter: 
 

Til daglig benytter vi vores sansesal, som ligger på 1. sal, og om fredagen har vi adgang til den store hal. Her har børnene mulighed for at lave en masse aktiviteter spille bold og udfolde sig fysisk, bl.a. i form af fodbold, basketball, håndbold, funball og leg på madrasser.

I løbet af året bliver der holdt forboldturnering mellem klubberne, og i sommerhalvåret er der mulighed for at komme med ud at sejle i sit-on-top kajakker. Her er der altid en IPP2-instruktør med. 

 

Rollespil: 

Hver torsdag i årets ulige uger tager vi i Valby Parken for at spille rollespil. Her har børnene mulighed for at spille med andre børn og unge, og de lærer at lave roller indenfor rollespilsverdenen, hvor kun fantasien sætter grænser.

Klubben har rollespilsudstyr, som børnene kan låne, men man er meget velkommen til at medbringe sit eget, hvis man skulle have det derhjemme. 

 

Juniorklub: 

Om aftenen åbener På Toppen dørene op for juniorklubben, hvor de større børn kan mødes med deres venner i klubbens faciliteter og trygge rammer. Personalet bestræber sig på at arrangere aktiviteter både i klubben og ture ud af huset med afsæt i børnenes egne ønsker. 

Juniorklubben kan benyttes mandag-torsdag i tidsrummet kl. 17-20.