Projekter i Folehaven

Projekter i klubben:       

Mad & Motion

”Mad & Motion” er et projekt for piger i 4.-7. klasse, hvor vi mødes hver torsdag kl. 16-19 og dyrker først en times motion og derefter laver mad sammen.

Motionstimen kan bl.a. være boldspil, samarbejdsøvelser, konkurrencer, forhindringsbaner og meget mere. Vi prøver så vidt muligt at variere legene, så pigerne får brugt og styrket forskellige sanser, og bliver mødt af nye kognitive udfordringer. 

Alle lege er struktureret ud fra pædagogiske overvejelser, og vi planlægger motionsdelen fra gang til gang, så det passer til hvilke piger, vi i perioder har med og hvilke behov, de har. 

Efter motionstimen går vi i sving i køkkenet, hvor vi samarbejder om madlavningen. Pigerne har på forhånd kun fået nationaliteten på maden at vide, men ved ikke, hvad retten består af. Det er bevidst, da vi forsøger at undersøge nye retter og smagsnuancer, som pigerne ikke har prøvet før. Da pigerne er med i hele madlavningsprocessen, er vi også først færdige, når der er ryddet helt op i køkkenet og opvaskemaskinen er i gang. 

Mad & Motion er et trygt fællesskab for klubbens piger. Det er her vi bl.a. drøfter, hvordan det er at være teenager, og vi kan snakke om de gode og svære ting, som fylder hos pigerne i hverdagen. Pigeklubben bliver brugt til, at vi alle får en bedre forståelse og respekt for hinandens ligheder og ikke mindst forskelligheder. Det er gratis at deltage. 

 

Job og Uddannelse
”Job og uddannelse” er et SSP-støttet projekt, hvor man kan få hjælp til fritidsjob eller uddannelse. Det er for alle i alderen 14-25 år.