Lokalerne til hverdagens aktiviteter

I Folehaven har vi forskellige aktivitetsrum, som børnene og de unge kan opholde sig i. 

Baren:

Hver uge fra mandag til torsdag serveres der et varmt eftermiddagsmåltid, som koster mellem 5-10 kr., og om fredagen kan man købe sodavand og slik til 10 kr. Vi laver forskellige retter dagligt, det kan være alt fra pastasalat til minipizzaer. Sammen med en voksen hjælper to børn til i baren med at servere mad og efterfølgende at rydde op igen.


Computerrummet:

Computerspil, digitale og sociale medier er en vigtig og naturlig del af børn og unges hverdag, og er derfor en aktivitet i klubben på lige fod med vores øvrige tilbud. Børnenes samvær omkring computerspil er med til at udvikle deres fællesskabsfølelse, sociale kompetencer samt evne til at tænke kreativt og strategisk.

Rammerne for vores computerrum består af 8 helt nye computere, en X-box og en Play Station 4. Vi prøver så vidt muligt at have de nyeste spil og de spil, som børnene gerne vil spille, bl.a. Minecraft, CounterStrike, League of Legends etc. Vi har sammensat vores udbud af spil ud fra samtaler med børn og unge og har undersøgt eksempelvis ungdomsringens anbefalinger af spiltyper inden for klubverdenen.  

Intet computerrum uden regler for god opførsel. Vores regler indebærer bl.a. at børnene max må skrive sig på til én times computertid. Derudover gælder det ordentligt sprogbrug, sider på nettet man ikke må besøge og mobning - dette gælder både fysisk og digitalt. Reglerne er tydelige flere steder i rummet, og børnene har taget dem til sig, hvilket ses ved at de retter og hjælper hinanden. 

Udover den daglige brug af computerrummet, afholder vi konkurrencer i forskellige spil, hvor børnene nyder at deltage. Vi tilbyder også eSportstræning i udvalgte spil og arrangerer ture til eSport-events. 


Værkstedet/krearummet:

Klubbens værksted er rummet, hvor kreative udfoldelser kan få frit spil. Der er bl.a. mulighed for at tegne/male, sy, arbejde i ler, lave smykker, hækle, lave gelelys og meget mere. Kun fantasien sætter grænser. Imens vi er kreative, hygger vi med musik på anlægget og af og til nyder vi også en kop the eller en kande saft.

Værkstedet er et rum, der bliver brugt til gode, hyggelige stunder, hvor man kan sidde og være kreativ med sine venner og veninder. Der er plads til både snik-snak og gode, lange samtaler, hvor vi kan lære hinanden bedre at kende. 

I højsæsoner, fx juletiden, bliver der åbnet op for Julemandens gaveværksted. Her producerer vi julegaver, kalendergaver og julepynt - og så spiser vi naturligvis pebernødder og hører julemusik. Så skal der laves en julegave, fødselsdagsgave eller blot en ting til sig selv, er kreaværkstedet det helt rigtige sted. 


Musikstudiet:

Musikstudiet er et tilbud, hvor de unge kan få lov til at indspille deres egne musiknumre. Formålet er, at styrke de unges sociale, følelsesmæssige og kulturelle kompetencer gennem sangskrivning og indspilning. De kan også få undervisning i mixing og mastering alt efter, hvad de selv ønsker at blive bedre til.


Dyrelegepladsen (Dyren):På Dyren er der frisk luft, natur, sanseoplevelser, omsorg, ansvar, sjov, leg og meget mere. Dyren er en dyrelegeplads med geder, grise, får, kaniner, fugle, katte og høns, og når man er medlem, kan man være fast passer for et dyr sammen med to andre børn. Her hører der nogle ansvarsopgaver til såsom at muge ud, fodre og give omsorg til det dyr, man passer.At passe et dyr med de andre børn åbner op for gode relationer og venskaber. Børnene lærer at tage ansvar på en sjov og lærerig måde - samtidig med at de får rørt sig og nyder den friske luft. Dyrene skal passes hver dag, og det er børnenes eget ansvar at sørge for aftaler med en ekstrapasser de dage, de ikke selv kan, dog med støtte fra den daglige pædagog på Dyren. 

Der er en gratis tur om måneden og specielle arrangementer, når man er medlem af Dyren. Det koster 75 kr. om måneden at være medlem.


Salen / hoppeborgen:

Vi har en sal til rådighed i hele vores åbningstid. Her er der mulighed for at spille fodbold, badminton, stikbold osv. Man skal skrive sig på til en sal-tid af en halv times varighed. I alle ulige uger har vi hoppeborg i salen.

Hver mandag og torsdag i lige uger er der trampolin i salen, hvor man kan få undervisning i at lave saltoer, kraftspring, flik-flak osv. 

Derudover har vi et udendørs bur, som kan bruges til fodbold, stikbold, basket mm. 


Aktiviteter ud af huset:

Hver anden uge tager vi en tur ud af huset. Turen kan fx gå til Tivoli, Zoo, Bakken, lasergames, klatring, biografen osv. Det koster et mindre beløb at deltage.