Lokalerne til hverdagens aktiviteter

Barområdet:

Baren er Rubinens hjerte. Det er her, man kommer ind, når man går igennem hoveddøren. I barområdet kan man spille spil, tegne, se en god film eller bare snakke med de voksne, der er der. Det er her, der bliver serveret dagens ret hver dag.

I baren har børnene mulighed for at pante/låne Rubinens ting. Dette inkluderer bl.a. iPads, højtalere til musik, PlayStation, computere, bolde m.m. Børnene lægger en værdigenstand i vores opbevaring, som de får tilbage ved aflevering af den lånte ting. Dette er med til at give børnene et ansvar overfor andres ting og hjælper samtidig med at passe på de ting, de låner af andre.


Computerrummet:Rubinen har 8 computere og 1 PlayStation. Børnene har hver dag mulighed for at spille i op til 60 minutter. Der bliver primært fokuseret på, at børnene spiller spil sammen med de andre børn, så de får mulighed for at opbygge bedre relationer til andre børn i klubben.


Krearummet:

Rubinen har et krearum, hvor både drenge og piger har mulighed for at være en del af de kreative aktiviteter. Der er mulighed for at male, bygge, tegne m.m. Der er altid en voksen tilstede i krearummet, som sætter aktiviteterne i gang.


Køkkenet
:

Hver dag serveres dagens ret for børnene. Dette foregår i barområdet. Der laves madplaner ugentligt og børnene har mulighed for at foreslå, hvad vi skal have at spise. Det kan både være kold og varm mad.

Én gang om ugen er der fællesspisning, hvor vi samles og snakker om, hvordan det går i Rubinen over et godt måltid.

Salen: Vores store indendørs sal bliver brugt næsten på daglig basis. Her samles vi om at spille forskellige boldspil eller fælleslege, såsom høvdingebold, fodbold, stikbold eller stoledans. Det er kun fantasien, der sætter grænserne, og børnene/de unge har masser af plads at boltre sig på.

Fra salen kan man komme direkte ud til vores udendørsarealer. 


Udendørsarealer: Udenfor på klubbens arealer har vi fået en forholdsvis ny basketball-bane, der ligger lige ud til det udendørs loungeområde. Her kan børnene og de unge spille bold, brænde krudt af eller blot hænge ud sammen ved bordene udenfor.

Længere nede i haven har vi en overdækket hytte med bålsted og lige ved siden af en hyggelig legeplads. Junior- og Ungdomsklub:

Om aftenen åbner Rubinen op for Ungdomsklubben. Her er det de 14-18 årige, der har mulighed for at komme og slappe af med vennerne over et spil billard, boldspil med pædagogerne, eller se en film med popcorn.

Der bliver hver aften sat forskellige aktiviteter op. Nogle gange laves der turneringer hvor både børn og voksne kæmper mod hinanden.

Hver tirsdag og torsdag er der Juniorklub for de 12-14 årige. Her er der fokus på at give de større børn mulighed for at kunne komme om aftenen og lave nogle af de ting, der ikke altid er mulighed for i Fritidsklubben. Der laves mad sammen med børnene i Juniorklubben.